Motornavigatie

Een lekker stukje touren op de motor is heerlijk, ook als je nog niet exact weet welke route je wilt rijden. Toch kan een motornavigatie ook in deze situatie goed van pas komen, de navigatie toont je namelijk de mooiste routes in jouw omgeving. Wil je een route rijden met veel bochten, uitdagende hellingen en misschien wel een stukje off road? Met het juiste motor navigatiesysteem ben je zo bekend met alle interessante routes.

Ook voor alledaags gebruik is een motornavigatie uitstekend geschikt. Veel navigaties zijn direct verbonden met je smartphone. Dit zorgt ervoor dat je altijd up to date de weg op kan. 

Op zoek naar een nieuwe motornavigatie? BIQER heeft een selectie gemaakt van de beste modellen op de markt. Onze specialisten helpen graag met het opbouwen/aansluiten van het navigatiesysteem op je motor.

 

BMW Navigator VI

De Navigator VI is een motornavigatie ontwikkeld door BMW. Dit systeem wijst niet alleen de weg, maar zorgt ook voor een aanzienlijk vergroot rijplezier. Zo maakt de BaseCamp routeplan software maakt het mogelijk om verschillende soorten routes samen te stellen, gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeur.

Een groot 5 inch scherm met een polarisatiefilter zorgt ervoor dat het display in alle weersomstandigheden prima af te lezen is. Ook blijft je met de Navigator VI altijd op de hoogte van de laatste verkeersinformatie en weerberichten, aangezien het systeem eenvoudig te verbinden is met je smartphone. 

Dit model is niet alleen geschikt voor op de motor, je kunt het navigatiesysteem namelijk ook prima gebruiken als navigatiesysteem in de auto door gebruik te maken van de optionele auto-inbouwkit.

TomTom Rider 550

TomTom staat bekend om hun uitstekende navigatiesystemen, dit bewijzen ze nogmaals door de TomTom Rider 550 op de markt te brengen.

Dit navigatiesysteem biedt volledige vrijheid in het personaliseren van de routes. De TomTom MyDrive software zorgt ervoor dat je eenvoudig een gewenste route kan samenstellen, of je nu een route wilt met veel heuvels en bochten of een alledaagse rit.

Wil je eenvoudig je smartphone bedienen door middel van steminstructies? Geen probleem! De Rider 550 maakt het namelijk via Siri en Google Now mogelijk om onderweg veilig gebruik te maken van je smartphone. 

Ook het updaten van de software of het downloaden van de nieuwste routes en kaarten is met dit systeem geen probleem. De TomTom Rider 550 is namelijk via WiFi direct verbonden met het internet.

Garmin Zumo XT

De Garmin motornavigaties focussen zich over het algemeen op de avontuurlijke rijders, zo ook de Garmin Zumo XT. Wil je ook niet gebaande wegen verwerken in je route? Dat is mogelijk met de Adventurous routing optie.

Een van de onderscheidende aspecten van dit navigatiesysteem is het indrukwekkende display. Met een 5,5 inch scherm, HD resolutie (1280 x 720 pixels) en een hoge helderheid zorgt de Zumo XT voor onbeperkt rijplezier. Bovendien gaat de batterij van dit navigatiesysteem tot wel 6 uur mee! Ook als je het systeem niet aansluit op de voeding van je motor zijn lange ritten zijn dus geen enkel probleem.

De motornavigatie van Garmin zorgt ervoor dat je veilig de weg op kan. Dreigt er gevaar tijdens je rit, bijvoorbeeld door scherpe bochten op je route, dan ontvang je een waarschuwing. Ben je daarnaast benieuwd naar je gereden ritten? De ingebouwde track recorder slaat automatisch je ritten op!

Voordelen van een motornavigatie

Het voordeel van een motornavigatie ten opzichte van je mobiele telefoon gebruiken als navigatie, is dat de motornavigatie speciaal ontwikkeld is voor gebruik op de motor. Zo is het display geschikt voor alle weersomstandigheden. Het maakt niet uit of de zon fel schijnt, of dat het regent, het scherm van je motornavigatie is in alle omstandigheden uitstekend af te lezen. Daarnaast zijn is het scherm van de motornavigatie zo ontwikkeld, dat het systeem zonder problemen te bedienen is met motorhandschoenen. 

Wat is de beste motornavigatie

Een motornavigatie kopen kan nog een behoorlijke opgave zijn, er zijn namelijk veel verschillende navigatiesystemen. Wat is nu de beste motornavigatie? 

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je vaak avontuurlijke routes rijden of gebruik je de navigatie puur voor stadsverkeer? Denk goed na over jouw wensen, en kies op basis daarvan jouw ideale motornavigatie. Onze specialisten geven je graag meer informatie over de verschillende navigatiesystemen.