Motor tracking

Pegase GPS motor tracker

In 2020 zijn er in Nederland zo’n 1600 motorfietsen gestolen. Een goede beveiliging voor je motor is dus vandaag de dag nog steeds essentieel. Motor tracking is een techniek waarbij je door middel van een GPS tracker, exact de locatie van je motor traceert. Wordt je motor gestolen? Dan kun je hem op de meter nauwkeurig in de gaten houden. BIQER is sinds kort leverancier van de Pegase GPS tracker. Ook meer zekerheid? Wij helpen jou graag met het inbouwen van de GPS tracker.

Motor GPS tracker

De meest belangrijke functie van een GPS tracker in een motorfiets, is het bepalen van de exacte locatie van de motor. Deze locatie wordt bepaald aan de hand van communicatie tussen de GPS tracker en verschillende satellieten die rond de aarde cirkelen. De satellieten berekenen de locatie van jouw motor door te kijken naar de locatie van de GPS tracker ten opzichte van de satellieten. Deze gegevens worden vervolgens gecommuniceerd en opgeslagen, wat ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in de ritgegevens van jouw motor.

Middels een kleine tracker die ingebouwd wordt in je motorfiets, krijg je dus volledig inzicht in de ritgegevens rondom jouw motorfiets. Deze gegevens vind je terug in de bijgeleverde app. Daarnaast is het mogelijk om live de locatie van jouw motorfiets te volgen, via de track & trace functie. Een GPS tracker in je motorfiets inbouwen heeft dus verschillende voordelen.

Pegase GPS tracker

De Pegase GPS tracker is een kleine GPS tracker die goed verstopt kan worden in de motorfiets. Een van de vele voordelen van deze tracker is de back-up batterij die verwerkt is in de tracker. 

Is je motor gestolen en wordt de kabel van de GPS tracker doorgeknipt? Dan blijft te tracker gewoon online vanwege de back-up batterij. Zo blijf je de locatie van jouw gestolen motor gewoon traceren.

Motor GPS tracker functionaliteiten

Naast de live locatie van je motorfiets, biedt de Pegase GPS tracker ook alle informatie rondom jouw gereden ritten. Via de bijgeleverde applicatie krijg je onder andere inzicht in de volgende ritgegevens:

  • Een visualisatie van de gereden rit op de kaart
  • Welk deel van het traject met welke snelheid is gereden
  • De maximumsnelheid per onderdeel van je traject
  • De gemiddelde snelheid
  • De duur van je gereden rit in minuten
  • Het aantal gereden kilometers
  • De maximale -, en gemiddelde hellingsgraad
  • Hoe hard er is geaccelereerd en geremd

Deze functie binnen de app is dus ook goed te gebruiken als je meer informatie wilt over je gereden tourrit. Daarnaast zijn deze gegevens ook te exporteren als GPX bestand voor in je navigatiesysteem.

Anti diefstal alarm

Een andere functie die je via de app inschakelt, is het anti diefstal alarm. Wanneer dit alarm is ingeschakeld, ontvang je een melding op je telefoon zodra er een beweging wordt gedetecteerd. Mocht het anti diefstal alarm afgaan krijg je ook direct inzicht in de live locatie van jouw motorfiets.

GPS tracker motor zonder abonnement

Vaak moet je een maandelijks abonnement afsluiten om toegang te krijgen tot de data van jouw GPS tracker. Een groot voordeel van de Pegase GPS tracker is dat je geen maandelijks abonnement af hoeft te sluiten. Je hoeft dus enkel te betalen voor de aanschafkosten. Hierna zie je kosteloos alle ritgegevens van jouw motorfiets in de bijgeleverde app.

GPS tracker motor inbouwen

BIQER is onder andere gespecialiseerd in het inbouwen van GPS trackers in BMW motorfietsen. Wil je ook meer inzicht in je ritgegevens en altijd op de hoogte zijn van de locatie van je motor? Wij helpen je graag met de inbouw van de Pegase GPS tracker. Voor slechts € 299,- inclusief montage en BTW weet je altijd en overal waar je BMW motor staat!