BMW Motorverzekering

Verzekeren van je BMW motorfiets

Wanneer je een nieuwe motor koopt, is de verzekering het eerste wat je dient te regelen. Je krijgt te maken met wettelijke aansprakelijkheid wanneer je schade bij een ander aanbrengt met je motor. 

Bij het verzekeren van je BMW motorfiets zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo ga je natuurlijk op zoek naar een verzekering waar je een goede dekking krijgt tegen een gunstige premie. Ook is het van belang om vast te stellen hoe lang je de nieuwwaarde of de aankoopwaarde vergoed krijgt. Ook is het van belang om te checken of je de schade kunt laten herstellen door je eigen BMW Motorrad dealer. 

Wil je meer informatie over het verzekeringen van je motorfiets? Neem dan contact met ons op.

Verschillende verzekeringen

Als motor eigenaar ben je verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook wel een WA-verzekering genoemd. Een WA-verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor schade die jij zelf aan de tegenpartij toebrengt met je motor. 

Let op, wanneer je kiest voor een WA motorverzekering is schade aan je eigen motor niet verzekerd. 

Wanneer je ook voor de schade aan je eigen motor verzekerd wilt zijn, kies je voor een motor opstal verzekering of een all-risk motorverzekering. 

Met een motor opstal verzekering (of vaak genoemd WA+) is je motor verzekerd tegen diefstal en schade door brand, storm en natuur. Ook wanneer je een aanrijding met een dier hebt is je motor verzekerd.

Ook is er de mogelijkheid om je motor All-risk te verzekeren. Een All-risk motorverzekering is de meest uitgebreide BMW motorverzekering. Het dekt bijna alle risico’s af, de schade die je veroorzaakt bij een ander, maar ook de schade aan je eigen motor, accessoires en kleding. Kortom de All-risk verzekering is de meest uitgebreide BMW motorverzekering. 

BMW motorrad verzekering

BMW Motor Cover is de all-risk verzekering van BMW Financial Services. Er zitten verschillende voordelen aan het afsluiten van deze BMW motorverzekering. Zo wordt de nieuwwaarde van je motor de eerste 5 jaar vergoed bij diefstal of wanneer je BMW motorfiets total loss wordt verklaard. Bij een BMW motor uit de premium selection krijg je de eerste 3 jaar de aankoopwaarde vergoed in een soortgelijke situatie. 

Voor de schade aan je motor kun je met de BMW Motor Cover verzekering altijd bij BIQER terecht. Via BIQER wordt uw motor gerepareerd door BMW schadeherstellers met originele BMW onderdelen volgens de voorschriften van BMW motorrad. Je betaald bij deze motorverzekering geen eigen risico en krijgt een gratis vervangende motorfiets tijdens de reparatie van uw motor.