Wilbers Performance Suspension

Premium Partner

De schokdemperspecialst Wilbers Products vind zijn oorsprong in 1985 in een kleine plaats net over de grens van Duitsland, Nordhorn. Hiervandaan gingen de schokdempers ontworpen en geproduceerd door Wilbers naar meer dan 30 landen wereldwijd. Iedere demper is handgemaakt met alleen de beste materialen uit Europa. Wilbers is al meer dan 10 jaar actief in het IDM Superbike Championship. Samen met BMW en ZF testen ze hier de nieuwe ontwikkelingen welke uiteindelijk hun weg naar de markt zullen vinden. 

BIQER is trots partner van Wilbers Products. We laten je graag kennismaken met de line-up!

Premium Partner

Opgeleid voor de beste service

Onze monteurs hebben een interne training met cursisten over de hele wereld voltooid. Hier hebben zij kennis opgedaan van de uitgbreide line-up van Wilbers. Tevens kunnen zij in onze vesting de onderhoudswerkzaamheden aan de schokdempers uitvoeren, en zijn ze gecertificeerd voor het Wilbers WESA systeem, de elektronisch verstelbare schokdempers. 

WESA Dynamic Feedback

Wilbers Electronic Suspension Adjustment

Met een schokdemper voorzien van WESA is het rijcomfort tijdens de reis aan te passen naar wens, net zoals je gewent bent van het ESA systeem van BMW. Waar zit het verschil?

De WESA Dynamic Feedback schokdemper is volledig samengesteld zodat deze perfect zijn werk kan doen. Denk hierbij aan het gewicht van de rijder, passagier en bagage. We kijken óf en hoevaak je offroad rijdt, zodat we de schokdemper op de beste manier kunnen samenstellen. De demper is in 22 stappen instelbaar voor maximaal comfort, of meer feedback. Een knap staaltje techniek dat er voor zorgt dat de banden maximaal contact met het wegdek hebben. Hierdoor heb je meer grip, veiligheid en plezier op je BMW. 

LDC Nivomat

Ongekend comfort op niveau

Een automatische niveauregeling van de veerweg, zonder druk op een knop en zonder extra ingebouwde elektronica in je motor, dat zou fantastisch zijn - speciaal voor toerrijders. De vering zou zich automatisch aan alle beladingstoestanden moeten kunnen aanpassen en excellent comfort moeten kunnen bieden. Bestaat niet? Jazeker: de Wilbers LDC Nivomat veerpoten en chassis-sets.

Zo werkt het Nivomat-systeem:
Meer gewicht op de motor betekent dat conventionele chassis dieper doorzakken en een belangrijke veerweg verloren gaat. Zware bagage, een bijrijder of zelfs beiden samen zorgen ervoor dat rijhoogte, geometrie en rijveiligheid verre van optimaal zijn. De Wilbers LDC Nivomat veerpoten voorkomen dit, doordat ze na enkele meters rijden met eigen hefbewegingen extra hydraulische olie in de cilinders pompen. Hierdoor wordt de hydraulische druk verhoogd en passen niet alleen het desbetreffende niveau maar ook de veerratio en demping zich aan de belading aan.