Over ons

Bedrijfsfilosofie

BIQER: voor bikers met oog voor quality

De naam BIQER is veelzeggend. 5 letters drukken in één woord de doelgroep én de bedrijfsfilosofie uit. Het Engelse woord voor motorrijder en de ‘Q’ van quality. Als dealer van BMW motoren schrijft BIQER deze merkbelofte kwaliteit met hoofdletters. Kwaliteit slaat natuurlijk op de uitgebreide collectie BMW motoren die BIQER verkoopt. Verder staat ook de kwaliteit van de BMW motorservice en dienstverlening hoog in de het vaandel. Als klant kun je dus altijd rekenen op een eerlijk, goed onderbouwd advies. BMW rijders hebben van origine hoge verwachting van hun BMW motor. BIQER wil deze verwachtingen waarmaken en het liefst overtreffen.

Unieke combinatie van comfort en technologie

Eigenaar Robert Compier kan zich prima vinden in het bedrijfsmotto van BMW Motorrad: ‘Make life a ride’. BMW rijden geeft een avontuurlijk gevoel. Veel BMW rijders weten het uit ervaring: je stapt op een BMW, je rijdt weg en binnen een kwartier ben je gewend aan de machine. Voor deze ervaring combineren BMW motoren functionaliteit, rijcomfort en gebruiksgemak op unieke wijze. Stap op en ervaar het zelf. Geniet langdurig van het rijplezier, de technologische hoogstandjes en de waardevastheid. Een BMW motor gaat tenslotte lang mee. Je tweedehands BMW motor heeft dus vaak een prima restwaarde.

Veiligheid: geen woorden maar daden

Eén aspect van de BMW motoren is nog onderbelicht. Een cruciaal aspect: veiligheid. In de filosofie van BMW vraagt veiligheid om daden. Niet om mooie woorden. Genieten op twee wielen begint met een veilig gevoel. Je weet dat BMW en BIQER dit gevoel waarborgen. Met innovatieve technologie, hoogwaardige BMW motorkleding en een eerlijk advies over welke BMW motor het beste past bij jouw avontuurlijke wensen. Loop binnen in de showroom en laat je goed voorlichten. BIQER neemt de tijd voor jou als (toekomstig) BMW rijder.

Bedrijfshistorie

Aangenaam: Robert Compier is de naam

Eigenaar van BIQER is ondernemer Robert Compier. Al van kinds af aan stroomt er motorolie door zijn aderen. Hij is de vierde generatie uit een echt ondernemersgeslacht, dat sinds 1919 een passie heeft voor voertuigen op 4 wielen. De liefde bracht hem naar Noord-Brabant. Met BIQER geeft hij vorm en inhoud aan zijn voorliefde voor techniek, motorrijden en service. In zijn vrije tijd is Robert een fervent motorrijder. De keuze voor het dealership van BMW motoren is bewust. BMW motoren staan volgens hem voor de unieke combinatie van emotie, avontuur en veiligheid. Na een bezoek aan de BMW stand op de Motorbeurs in Utrecht was hij direct verkocht. Robert begon te dromen over later. BIQER met BMW is de gewenste droom die uitkomt.

Vier generaties motorolie in de aderen

Overgrootvader Aart was in 1919 de oprichter van Garage Compier in Ouderkerk aan de Amstel in Noord-Holland. Het bedrijf verkocht en repareerde onder meer rijwielen. Later verhuurde het kleinere auto’s en organiseerde opa Wim taxiritten in de regio. Zijn vader Ad zette de garage voort en bouwde het Garage Compier verder uit. In de hoogtijdagen bestond Autobedrijf Compier uit 5 zaken, verspreid over 3 plaatsen in de regio Amsterdam: Amstelveen, Purmerend en Ouderkerk. Het familiebedrijf had 75 medewerkers in dienst, was dealer van Toyota, Suzuki en Mercedes en beschikte over een schadebedrijf en een bedrijfswagengarage. Robert Compier gaf van 2000 – 2008 leiding aan het familiebedrijf en behaalde met zijn medewerkers fantastische resultaten in klanttevredenheid.

Review

Een hemel op aarde voor BMW motor liefhebbers. Vriendelijk bekwaam personeel dat de tijd voor je neemt en waar altijd een goede bak koffie klaar staat
H. Koppenens