Samenwerking met BMW en Shimano

BMW Motorrad levert in samenwerking met BMW Motorrad dealer BIQER twee nieuwe BMW R 1250 GS’en aan Shimano Neutrale Service.

Shimano Neutrale Service beschikt ook dit seizoen weer over 2 nieuwe BMW R 1250 GS motorfietsen om nationale en internationale wielerwedstrijden te begeleiden. De overdracht van de motorfietsen vond plaats bij BMW Motorrad dealer BIQER in Eindhoven.

Overhandiging van de motorfietsen

Hier werden de motorfietsen aan Martin de Kok en Richard Groenendaal (Libéma Profcycling) overhandigd door Robert Compier van BIQER en Thijs Willem Smits van BMW Motorrad.

Inmiddels gaat Libéma Profcycling voor het 21e jaar deze service leveren waar Shimano vanaf het begin hoofdsponsor is. Sinds 2020 is BMW Motorrad partner van Libéma Profcycling. Met de BMW R 1250 GS kan een cruciale rol vervuld worden door snel en betrouwbaar service te verlenen bij de top renners in de kopgroepen in geval van materiaalpech. 

Libéma Profcycling

Iedere grotere wielerwedstrijd is verplicht een neutrale service dienst tijdens haar wedstrijd in te zetten. In de meeste wedstrijden doet Libéma Profcycling dat met 3 of 4 wagens en 1 of 2 motorfietsen. Zodra er een kopgroep ontstaat assisteren zij betreffende renners, wanneer ze een defect hebben aan hun fiets of bevoorrading (eten/drinken) nodig hebben. De ploegleider is immers niet altijd in staat om bij hun renner(s) te komen, zeker als de verschillen tussen de groepen klein zijn.

Seizoen 2021

Het seizoen 2021 is een heel bijzonder jaar voor de Shimano Neutral Support vanwege het feit dat Shimano onlangs een overeenkomst heeft gesloten met de A.S.O. organisator van onder meer de Tour de France, La Vuelta en andere internationale wielerkoersen. Dat betekent dat Libéma Profcycling dit jaar met deze nieuwe BMW motorfietsen o.a. deelnam aan Parijs-Nice en later dit jaar staat ook Parijs-Roubaix nog op het programma. In totaal zullen zij in ca. 100 wedstrijden aan de start staan. Van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race tot de Wereldkampioenschappen die dit jaar in Vlaanderen zullen plaatsvinden.

Spirit of GS

Snel door de bochten, opspattend grind, eindeloze ritten: met de R 1250 GS bepaal jij hoe je avontuur eruit ziet. Met de steeds verder geoptimaliseerde techniek en de uitgebreide uitrusting rijd je daarbij veilig, dynamisch en comfortabel op elke weg. Deze machine is al vier decennia een icoon en bekoort toch steeds weer met nieuwe features. Het nieuwe LED-lichtdesign zorgt voor een stralende look en dat jij optimaal ziet en wordt gezien. Daarvoor zorgen de zwenkbare LED-koplamp met adaptieve bochtverlichting en het Cruise verlichting. Met extra uitrusting als de buddyseatverwarming heb je een stukje meer comfort en dankzij de zeven rijmodi kun je elke rijsituatie superieur aan. Met deze GS kent je ontdekkersdrang geen grenzen. Je leeft de #SpiritOfGS.

Banden en materiaal

Ook voor motorfietsen is het te allen tijde van belang dat je de juiste banden en materiaal kiest. In nauwe samenwerking met het team van BMW Motorrad dealer BIQER in Eindhoven en de Motards van Libéma Profcycling is er gekozen voor type banden die speciaal geschikt zijn voor het type wegen die vaak in koersen worden bereden, zoals onverharde wegen, veel klei, kasseien etc. Deze onvoorspelbare oppervlaktes kan de BMW goed handelen zeker in combinatie met de nieuwste Dunlop Mutant banden. 

Daarnaast zijn de motorfietsen ook uitgerust met een speciaal rek die racefiets wielen kan meenemen. Zo nemen ze wel tot 6 racefietswielen mee achterop de BMW 1250 GS die met de renners gewisseld kunnen worden in geval van pech of lek.