BMW R Nine T 2021 Variant

De BMW R NiteT modellenreeks, gepresenteerd in het jaar 2013, heeft in 2021 een upgrade gekregen.

BMW introduceert de nieuwe BMW R NiteT modellen (R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler en R nineT Urban G/S), die beschikken over een aantal verbeterpunten ten opzichte van het model afgelopen jaar.

De nieuwe reeks motoren voldoen onder andere aan de Euro 5 emissiestandaarden (terwijl ze lucht- / oliegekoeld en koppel blijven). Daarnaast zijn veel van de voorheen optionele functies, bij de 2021-variant standaard geworden.

BMW R NineT 2021 Upgrades

1. De 2021 modellen beschikken over nieuwe cilinderkoppen, die zorgen voor een efficiëntere verbranding.
Deze vernieuwde cilinderkoppen resulteren in een verbeterde maximumkoppel (van 4000 naar 6000 t/min als resultaat).

2. ABS Pro met Dynamic Brake Control (DBC) is standaard in de nieuwe modellen.
Dynamic Brake Control zorgt door compressie van de motor tijdens het remmen, voor meer veiligheid tijdens het remmen. DBC moet het slippen van je achterwiel voorkomen.

3. De interne schokdempers van het standaardmodel zijn voorzien van wegafhankelijke demping.
Ook kunnen de schokdempers gemakkelijk handmatig bijgesteld worden. Daarnaast zorgen ze voor aanzienlijk meer veercomfort, wat het rijden prettiger moet maken.

Nieuwe standaard opties

4. De rijdmodi ‘Rain’ en ‘Road’ zijn standaard bij de nieuwe modellen
Deze modi veranderen de gasrespons en tractiecontrole, wat onder bepaalde omstandigheden kan zorgen voor een betere rijervaring.

5. Ook de USB-poort is standaard op de nieuwe NiteR line-up
Waar dit bij het vorige model nog niet zo was, zijn de nieuwe modellen standaard voorzien van een USB-poort. Handig voor het opladen van je telefoon tijdens het rijden.

6. De koplampen zijn standaard voorzien van LED-verlichting
Naast de koplampen, zijn ook de (witte) richtingaanwijzers voorzien van LED-verlichting.

Vernieuwd uiterlijk

7. De nineT’s uit 2021 zijn uitgerust met de klassieke ronde klokken op het dashboard, in analoge stijl
Bij deze nieuwe analoge klokken, worden de indicatielampjes enkel getoond wanneer ze verlicht worden door de LED-verlichting. Ook het BMW logo is niet zichtbaar als hij niet verlicht wordt. 

8. De vier standaardmodellen zijn geheel naar eigen smaak samen te stellen met Option 719
Door de vele design opties die BMW aanbiedt bij het vernieuwde model, kun je de motor volledig aanpassen naar je eigen wensen. Zo is er nu de mogelijkheid tot pakketten met gefreesde componenten; verschillende soorten wielen; en heb je de optie tot een verkorte achterkant met het kenteken achter het achterwiel of een tracker-style achterkant. Ook bezit dit model over nieuwe standaard lakkleuren en nieuwe optionele lakkleuren.