BMW F 900 XR

Sportiviteit én performance

Met BMW F 900 XR wordt het Adventure segment verrijkt met een prachtige middenklasser. De XR toont aan een perfecte combinatie te zijn tussen sportiviteit en performance.

 

Een echte “XR”

Na de lancering van de BMW S 1000 XR volgt BMW nu met een motor voor het middenklasse segment, namelijk de BMW F 900 XR. Het design en het concept hebben een duidelijke verwijzing naar de S 1000 XR.

De BMW F 900 XR beschikt over een aantal componenten die kenmerkend zijn voor het segment Adventure. Sportieve rijdynamiek wordt gecombineerd met rechtopstaande GS-achtige ergonomie waardoor de F 900 XR meer dan geschikt is voor het afleggen van lange afstanden.

Ook is de F 900 XR een welkome toevoeging voor beginnende motorrijders of motorrijders die terugkomen. Zo kenmerkt deze motor zich door zijn lage zithoogte, A2-capaciteit en gemakkelijke bereikbaarheid tot een uitstekende motor.

 

Specificaties van de BMW F 900 XR

De F 900 XR beschikt over een 2-cilinder lijnmotor met een vermogen van 77 kW (105 pk), een cilinderinhoud van 895 cc en een koppel van 92 Nm bij een 6.500 t/min. Zoals eerder aangehaald kenmerkt de F 900 XR zich door een lage zithoogte. De minimale zithoogte bedraagt 775 millimeter en kan worden verhoogt tot 870 millimeter. Hierdoor is het mogelijk om met een rechte rug een ontspannen rijhouding aan te houden.

Een maximale uitrusting

Door legio aan innovaties is het mogelijk om met de BMW F 900 XR maximaal te presteren. Naast presteren staat ook veiligheid hoog in het vaandel bij BMW. Zo is de F 900 XR voorzien van de Dynamic Brake Control (DBC) en dynamische motorremregeling (MSR) om een betere veiligheid te garanderen.

Tot de standaarduitrusting behoort ook het bekende TFT-kleurendisplay met BMW Motorrad Connectivity. Verder behoren onder andere Automatic Stability Control (ASC), 2 rijmodi (Rain en Road) en een verstelbare rem- en koppelingshendel tot de standaarduitrusting. 

Met talloze andere fabrieksopties is het mogelijk om de BMW F 900 XR volledig te customizen naar jouw wens.

 

Financieren of leasen

Is de BMW F 900 XR dé motor waarmee jij talloze kilometers mee wilt gaan rijden? We helpen je bij BIQER graag verder! Zo is het mogelijk om een financiering of lease-constructie aan te vragen. Mocht je hierover meer informatie wensen, dan kun je contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij informeren je uitgebreid over de diverse mogelijkheden. Uiteraard kun je ook onze financieringsmogelijkheden bekijken.

Als exclusieve BMW Motorrad Dealer voorziet BIQER je graag van de beste service. Zo is het mogelijk om voor de aankoop van een motor een proefrit te maken op het door jou gewenste model. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers of plan eenvoudig online een proefrit.

 

Download de brochure

Wil je meer informatie over de BMW F 900 XR? Download dan de brochure.