BMW C Evolution

De motor van de toekomst

De BMW C Evolution is een elektrische maxi-scooter uit de Urban Mobility-serie. Met deze motor geeft BMW door zijn duurzaamheid, dynamiek en beweeglijkheid al een voorproefje van de toekomst.

Krachtige elektrische motor

In tegenstelling tot een gebruikelijke verbrandingsmotor ontwikkelt de C Evolution met zijn elektromotor een duurzame kracht. Met een maximaal vermogen van 35 kW (48 pk) en een koppel van 72 Nm. De motor is elektronisch begrensd op een topsnelheid van 120 km/h om het stroomverbruik te beperken waardoor een maximale actieradius ontstaat. De C Evolution accelereert in slechts 2,8 seconden naar 50 km/h waardoor aan vermogen zeker niet wordt ingeleverd.

BMW C Evolution: technische koploper

De C Evolution wordt als technische koploper op het gebied van e-mobiliteit gezien. Met onder andere de BMW i High-voltage technologie brengt de C Evolution maxi-scooters naar een nieuwe dimensie. De energieopslag van de C Evolution bestaat uit drie modules. Deze bestaan ieder uit twaalf lithium-ion accucellen. Door deze modules is de actieradius uitgebreid naar 160 km wat conform de WMTC is.

Hogere actieradius

De accu kan door middel van een geïntegreerde oplader aan zowel een laadpaal als een stopcontact worden opgeladen. De laadstekker is compatibel met autostekker type 1. Daarnaast wordt rekening gehouden met verschillende stopcontacten. Zo heeft BMW voor ieder land de juiste stekker voor het juiste stopcontact. 

Tenslotte is het ook mogelijk om een Mode 3 laadkabel te gebruiken. Hierdoor kan de C Evolution worden opgeladen aan een laadpaal of wallbox, welke toegang geven tot 16 A waardoor sneller opladen mogelijk is. Het voordeel van korte laadtijden is vooral handig bij dagelijks gebruik. Met de nieuwe modus Silent Charge duurt het laden iets langer aangezien er gebruik wordt gemaakt van 6 A maar dit minimaliseert de geluidsemissie door de ventilatorsnelheid te verlagen.

 

Innovatie als leidraad

De C Evolution kenmerkt zich door zijn enorme veelzijdigheid. Met maar liefst vier verschillende rijmodi is het mogelijk de motor perfect afstemmen op jouw wensen. Verder beschikt de BMW C Evolution over innovatieve functies zoals de achteruitrij-assistent, Torque Control Assist (TCA) en Autmatic Stability Control (ASC). Kortom, de C Evolution biedt tal van mogelijkheden en is een voortrekker op het gebied van duurzaam rijden.

Financieren of leasen

Ben je er van overtuigd dat de BMW C Evolution de motor is waarmee jij wilt gaan touren? We helpen je bij BIQER graag verder. Zo kan voor aanschaf een proefrit maken welke je via onze medewerkers of eenvoudig online kan inplannen. Uiteraard bieden wij ook financier of lease mogelijkheden aan. Mocht je hierover meer willen, neem dan contact op met een van onze medewerkers of bekijk onze financieringsmogelijkheden

BIQER is een exclusieve BMW Motorrad Dealer en voorziet je graag van het beste advies en de beste service. Bij vragen en/of opmerkingen kun je altijd vrijblijvend met ons contact opnemen. Zien we je binnenkort in onze showroom?